Het is dit weekend hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in Vlaanderen en in Brussel, een ideale gelegenheid voor de kunstenaars om hun werk te tonen, en voor de kunstliefhebbers om kunst te ontdekken. Dat kan ook in Pelt, in het atelier van Liene Vandevoorde. Wij gingen er alvast eens een kijkje nemen.

Liene is geboren in Blankenberge, groeide op in De Haan, verhuisde een twaalf jaar geleden naar Hechtel-Eksel om nu haar plek te hebben gevonden in Pelt. Haar geschilderde portretten noemt ze zelf realistische ‘emoticons’, waarbij de kijker zich aangetrokken moet voelen tot de kracht van het verhaal, niet door de kracht van de kleur. De uitvoerige kunstzinnige beschrijving laat ik echter achterwege, u gaat zelf maar eens kijken. Liene woont op de Broeseinderdijk 119, vandaag (zaterdag 14 mei) kan je op afspraak terecht na 13u (bel even tevoren op 0473 66 00 76). Morgen, zondag 15 mei is haar atelier vrij te bezichtigen tussen 10 en 18u!

Meer foto’s / Praktische info