Vooreerst onze felicitaties aan het Wereldfeest Ondersteboven en al hun vrijwilligers: zij organiseren dit weekend voor de 20e keer een (alweer) spetterend wereldfeest, dat zaterdagavond begon met een receptie waar ook Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meyrame Kitir aanwezig was, om de avond dan af te sluiten met een prachtig optreden van Ghalia Benali, door de New York Times beschreven als ‘de maker van haar eigen mythes’. Geboren in Brussel, opgegroeid in Tunesië om daarna terug te keren naar ons land, en nu een ambassadrice van het genre ‘wereldmuziek’.

Het was zondag een beetje afwachten of de Peltenaren wel gingen komen … gingen ze liever naar de Opendeurdag van het Gemeentehuis? Naar de atletiekmeeting? Naar de koers op ’t Lindel of naar de Landbouwdag in Lille? Misschien wel, maar nadien bleken ze allemaal naar het Dommelhof te zijn gekomen om daar onder een zuiders zonnetje te genieten van heerlijke klanken en gerechten …

Meer foto’s

Een Youtube-filmpje van het Wereldfeest van zondag (2min55)

Een Youtube-filmpje van het optreden van Ghalia Benali (5min)