Onze fotograaf Leon Alders bracht deze zomer enkele weken door in Kongolo, de plaats waar op 1 januari 1962 maar liefst 20 missionarissen werden vermoord, waaronder 3 komende uit Pelt: Pater Schildermans, pater Vanduffel en Pater Pellens. Deze laatste was de broer van de moeder van Leon, vandaar zijn nauwe betrokkenheid bij dit gebeuren. Een bewogen reis van maar liefst 5 weken die u samen met hem kan beleven met een fototentoonstelling die u nog tot 9 november kan bezoeken in Palethe (openingsuren hier onder). Wie er ook nog het verhaal bij wil geeft Leon op woensdag 9 november om 20u een lezing in de Muzezaal van Palethe (toegang is gratis)

De tentoonstelling werd overigens geopend in aanwezigheid van enkele Zusters van Kongolo, zij brachten een bezoek aan de monumenten van de paters en waren natuurlijk ook aangenaam verrast met de opening van de tentoonstelling.

Meer foto’s

Toegangsuren Palethe: dinsdag tot en met vrijdag van 9u tot 12u, maandag tot en met vrijdag van 13u tot 16u30. Of wanneer er in het centrum voorstellingen plaats vinden.