Zijn 5e Tirade kreeg als naam ‘De Stilstand’, maar zijn manager was er niet echt wild van wegens gebrek aan tweede betekenis. Tot het leven voor Stijn Meuris wél even kwam stil te staan, 6 minuten lang zelfs. Maar zijn optreden op de bühne van Palethe gisteren was alles behalve een stilstand. Als een wervelwind kronkelde ‘de Meuris’ door alles wat hem de afgelopen jaren was opgevallen. 9 ministers van volksgezondheid, 550 dagen zonder regering, 17 regeringsonderhandelaars, het woord ‘veiligheidsraadvergadering’ dat 31 punten bij scrabble oplevert, en dat je met het woord ‘beleid’ ook ‘debiel’ kan schrijven. De jas van Joachim Coenen en de schoenen van de Connor. Over zijn vrees voor het PMS in het Koninklijk Atheneus en hoe je hooggeplaatste figuren kan herkennen (aan de stylo’s) … Enfin, hij liet het publiek nauwelijks bijkomen van het lachen … Kunnen er al tickets geboekt worden voor Tirade#6?

Meer foto’s