Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard daagden vrijdagavond iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. Zo ook in Pelt. In de expositieruimte, met prachtig werk van Tom Daems,  werden vrijdag een tiental kandidaten verwelkomd door bibliothecaris Guy Verreyt. An Melis las de ludieke tekst van Anneke Verbeeck. De kandidaten moesten in een eerste proef zo weinig mogelijk fouten schrijven en in een tweede proef met verborgen letters een zo lang mogelijk woord vormen. Guy Mangelschots vormde een woord met één letter meer dan Marco Sanders, maar had twee foutjes in het dictee. Marco was hier foutloos en mag op zaterdag 23 oktober naar het spetterende finale-dictee in de Koninklijke Bibliotheek van België. Gefeliciteerd Marco en veel succes in Brussel (tekst en foto’s Zjuul Devens)

Meer foto’s